Patru Retete cu carne de miel
PrinteazaMielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte slabe. Patru retete cu carne de miel:
Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale
O reteta de miel la gratar cu sos de tarhon si portocale din: cotlete de miel, ulei de masline, portocala, sare, piper, ceapa, maioneza, tarhon, suc de lamaie, usturoi, mustar, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, sare si piper.
Friptura de miel cu piper
O reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel.
Tagine de miel picant cu cuscus
O reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran, caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel, cuscus si coriandru.
Cotlete de miel cu ierburi aromate, legume şi cartofi rumeniţi
O reteta delicioasa de cotlete de miel cu ierburi aromate, legume si cartofi rumeniti din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de masline, cartofi, fasole verde, cimbru, usturoi, rosii cherry, unt, zahar, patrunjel si coaja de lamaie.