Pavlova cu alune, piersici si zmeura
PrinteazaO reteta de pavlova cu alune, piersici si zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de mere, alune, baton de vanilie, frisca, piersici si zahar pudra.
- 4 albusuri
- 225 g zahar tos
- 2 lingurite amidon
- 2 lingurite otet de mere
- 50 g alune, rumenite si tocate
- 1 baton de vanilie
- 300 ml frisca lichida
- 2 piersici, taiate felii si 200 g zmeura pentru ornat
- zahar pudra, pentru presarat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 3/160c. Intr-un bol larg, bate albusurile spuma tare si adauga zaharul; continua sa bati pana cand bezeaua se intareste si devine lucioasa. incorporeaza amidonul, alunele si otetul si toarna pe tava tapetata cu hartie de copt un cerc de 23 de cm.
Micsoreaza flacara cuptorului la semnul 2/150C si da bezeaua la cuptor 1 ora si 30 de minute, pana cand se coloreaza usor si se usuca. Opreste flacara si lasa bezeaua sa se raceasca complet in cuptor.
Cresteaza batonul de vanilie si razuieste semintele cu lama unui cutit. Pune vanilie intr-un bol cu frisca si bate frisca pana cand se intareste. Pune frisca batuta in mijlocul bezelei. Presara fructele si zaharul pudra si serveste.
Pavlova cu alune, piersici si zmeura
Pofta buna!