Pavlova cu ciocolata si visine

Printeaza

Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine.

Ingrediente:

pentru bezea:

  • 5 albusuri
  • 250 g zahar tos
  • 1 lingura de malai
  • 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita

pentru umplutura:

  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 2 linguri zahar tos
  • 400 g visine din compot sau din visinata, scurse de zeama, pe care o pastrezi pentru sirop
  • 300 ml smantana
  • 250 g crema mascarpone
  • 100 ml lichior amaretto
  • 4 linguri gem de visine (sau de cirese)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 1/140°C. Bate albusurile pana se intaresc, apoi incorporeaza treptat, batand, zaharul si malaiul pana cand obtii o bezea lucioasa si usor intarita. Incorporeaza cu grija ciocolata.

Tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt, apoi toarna bezeaua cu lingura in tava, formand un disc de cca 20 cm in diametru; in centrul bezelei fa o usoara adancitura. Coace 2 ore, apoi inchide cuptorul si lasa inauntru sa se raceasca.

Amesteca amidonul si zaharul in siropul de la cirese si incalzeste pe foc pana se ingroasa; lasa la racit. Amesteca la mixer smantana si crema mascarpone pana se ingroasa, apoi adauga amaretto. Pune peste bezea, adauga visine, gem si sirop.

Pavlova cu ciocolata si visine

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce-mi place

  2. ce rol are malaiul?e vorba de faina de malai?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.