Pavlova cu ciocolata si visine
PrinteazaPavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine.
pentru bezea:
- 5 albusuri
- 250 g zahar tos
- 1 lingura de malai
- 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita
pentru umplutura:
- 2 lingurite amidon alimentar
- 2 linguri zahar tos
- 400 g visine din compot sau din visinata, scurse de zeama, pe care o pastrezi pentru sirop
- 300 ml smantana
- 250 g crema mascarpone
- 100 ml lichior amaretto
- 4 linguri gem de visine (sau de cirese)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 1/140°C. Bate albusurile pana se intaresc, apoi incorporeaza treptat, batand, zaharul si malaiul pana cand obtii o bezea lucioasa si usor intarita. Incorporeaza cu grija ciocolata.
Tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt, apoi toarna bezeaua cu lingura in tava, formand un disc de cca 20 cm in diametru; in centrul bezelei fa o usoara adancitura. Coace 2 ore, apoi inchide cuptorul si lasa inauntru sa se raceasca.
Amesteca amidonul si zaharul in siropul de la cirese si incalzeste pe foc pana se ingroasa; lasa la racit. Amesteca la mixer smantana si crema mascarpone pana se ingroasa, apoi adauga amaretto. Pune peste bezea, adauga visine, gem si sirop.
Pavlova cu ciocolata si visine
Pofta buna!
Ce-mi place
ce rol are malaiul?e vorba de faina de malai?