Pavlova cu ananas si ghimbir

Printeaza

Pavlova cu ananas si ghimbir din: oua, zahar, ghimbir, amidon, otet, ananas, sirop de ghimbir, smantana, frisca, zahar pudra, menta.

Ingrediente:Pavlova cu ananas si ghimbir

  • 4 albuşuri
  • 225g de zahăr
  • 1 linguriţă pudră de ghimbir
  • 1 linguriţă amidon de porumb
  • 1 linguriţă oţet din vin alb
  • 1/2 de ananas mare, coaja şi centrul îndepărtate, tăiat în 4-5 felii
  • 3 linguri sirop de ghimbir dintr-un borcan de ghimbir în sirop, pluş extra pentru decor 6 bucăţi de ghimbir în sirop, tocate grosier
  • 500ml de smântână pentru frişcă
  • 1 lingură de zahăr pudră, plus extra pentru pudrat
  • 0 mână frunze de mentă, tăiate în fâşii

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 150°C. Pune albuşurile într-un bol mare, foarte curat, şi bate-le cu mixerul până obţii o bezea tare, care îşi păstrează forma.

Continuă să baţi în timp ce adaugi zahărul, lingură cu lingură, până când bezeaua este groasă şi lucioasă, urmat de pudra de ghimbir, amidon şi otet.

Trasează un cerc de 23cm pe o hârtie de copt, apoi întoarce hârtia pe cealaltă parte şi tapetează cu ea o tavă. Intinde bezeaua în interiorul cercului, formând o adâncitură în centru şi margini mai înalte.

Cu o spatulă, formează un model pe margini. Coace pavlova 1toră, apoi las-o în cuptor, cu uşa închisă, timp de 8 ore, pentru a se răci.

In timp ce pavlova se coace, încinge o tigaie-grill. Unge feliile de ananas cu siropul de ghimbir şi găteşte-le 2 minute, până capătă urme de grătar, iar ananasul devine puţin moale. Lasă-l să se răcească complet, apoi taie-l în bucăţi mari. (Ananasul poate fi pregătit cu o zi înainte şi refrigerat. Lasă-l să ajungă la temperatura camerei înainte de a asambla pavlova.)

Când vrei să o serveşti, pasează ghimbirul şi 2 linguri de sirop într-un robot de bucătărie, până obţii o pastă grosieră. Adaugă smântână şi zahărul pudră, bate până obţii o cremă moale, apoi aşaz-o în adâncitura din bezea.

Pune ananasul deasupra, toarnă puţin sirop de ghimbir, presară menta şi pudrează cu zahăr pudră.

 

Pavlova cu ananas si ghimbir

Pavlova cu ananas si ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.