Pavlova cu frişca şi fructe proaspete
PrinteazaO reteta delicioasa de pavlova cu frisca si fructe proaspete din: zahar pudra, albusuri, unt, zahar vanilat, amidon, fructe proaspete, smantana si zahar pudra.
pentru bezea:
- 200 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- 20 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă amidon
pentru decor:
- fructe proaspete (afine, căpşuni, kiwi)
- 150 ml smântână pentru frişca
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă tare, adaugă treptat zahărul pudră, zahărul vanilat şi amestecă uşor de jos în sus. Imbracă o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei, stropeşte-o cu unt topit şi presară amidonul. Umple un poş cu compoziţia de ouă şi pune cu el în tavă rozete, creând o spirală cu înălţimea de cel puţin 2 cm.
Pune tava în cuptorul încălzit la 180° C şi lasă-le să se coacă 10 minute, apoi redu temperatura la 150° C şi coace-le în continuare încă 45 de minute, având grijă să nu se ardă. Stinge focul şi lasă bezeaua să se răcească în cuptor.
Spală şi taie fructele, păstrându-le întregi pe cele mai mici. Când bezeaua s-a răcit, decorează cu frişca îndulcită cu 1 lingură de zahăr pudră şi cu fructe, apoi pune-o în frigider până în momentul servirii.
Pavlova cu frişca şi fructe proaspete
Poftă bună!