Pavlova cu fructe
PrinteazaPavlova cu fructe din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, amidon, migdale, fulgi de migdale, visine, pere, prune, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, coniac.
pentru bezea:
- 4 albusuri mari la temperatura camerei
- 225 g zahar tos
- 1 lingurita otet de vin alb
- 2 lingurite amidon
- 100 g migdale macinate
- 2 linguri fulgi de migdale – optional
pentru umplutura:
- 400 g visine in alcool
- 2 pere, taiate felii
- 250 g prune, taiate felii
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 600 ml frisca lichida
- 4 linguri zahar pudra
- 2-3 linguri coniac sau brandy
Mod de prepaprare:
Incinge cuptorul la semnul 1/130 C. Tapetează tava de copt cu hârtie pergament. Pune albuşurile într-un bol larg şi bate-le cu ajutorul telului electric la viteză mare până când obţii o spumă tare. Adaugă treptat câte 2 linguri de zahăr tos şi bate până când se dizolvă complet.
Spuma pentru bezea trebuie să fie lucioasă. Adaugă oţetul, amidonul şi migdalele măcinate şi amestecă pentru a se combina. Pune spuma cu o lingură metalică mare în tava de copt, în formă de cerc de 25 cm.
Presează centrul cercului cu dosul lingurii şi presară fulgii de migdale. Dă la cuptor 1 oră şi 30 min, apoi opreşte flacăra şi lasă să se răcească complet. Aşazâ bezeaua pe platoul de servit.
Scurge vişinele de alcool şi fierbe lichidul până când devine siropos. Adaugă perele şi prunele şi fiebe-le 5 min. la vasul de pe foc şi adaugă esenţa de vanilie şi vişinele şi apoi lasă să se răcească.
Bate frişca spumă şi adaugă zahărul pudră şi alcoolul. Aşază frişca bătută în centrul bezelei şi pune deaupra fructele. Serveşte.
Pavlova cu fructe
Pofta buna!