Pecorara

Printeaza

Pecorara

Pecorara

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 4 ouă
  • un pahar de apă
  • sare

pentru sos:

  • o ceapă
  • un păhărel de ulei de măsline
  • 40 g şuncă crudă de porc
  • 50 g bureţi
  • 100 g pulpă de miel
  • 3 roşii descojite
  • 50 g unt
  • 30 g vinete
  • 30 g ardei
  • 30 g dovlecei
  • 50 g ricotta
  • busuioc
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă bine făina cu ouăle, apa şi sarea până obţii un aluat nu foarte tare (frământatul poate să dureze până la două ore). Apoi mode­lează între mâini suluri subţiri de 5 mm, taie bucăţi lungi de 8 cm şi fă din ele inele.

Pulpa de miel, tăiată în bucăţele, rumeneşte-o într-o tigaie cu ulei fierbinte. Adaugă-i ceapa tocată, şunca tăiată cubuleţe şi, după câteva minute, bureţii. Lasă totul să se prăjească trei minute, apoi adaugă sucul roşiilor pasate, puţină apă şi dă la cuptor pentru un sfert de oră.

Scoate vasul deoparte şi presară busuioc proaspăt, tocat mărunt. Fierbe inelele de aluat în apă fierbinte cu sare. După cinci minute, scurge-le bine şi varsă-le într-o tigaie cu unt şi sotează-le câteva minute, amestecând cu o lingură de lemn.

Toarnă pastele într-un vas termorezistent, pune deasupra car­nea cu sos, asezonează cu legume la grătar sau prăjite în ulei de măsline (ar­dei, dovlecei, vinete) şi presară ricotta.

Pecorara

Pecorara Pecorara1 Pecorara2 Pecorara3 Pecorara4

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.