Aperitiv cu rosii si busuioc din: rosii, busuioc. În lumea culinară modernă, aperitivele au evoluat de la simpla funcție de stimulare a apetitului la adevărate demonstrații de creativitate și artă culinară. Aperitivele, cunoscute și sub numele de gustări sau starters, reprezintă o componentă esențială în multe culturi culinare din întreaga lume. Acestea sunt servite de […]
Pelimeni vitaminizanti
PrinteazaPelimeni vitaminizanti din: dovleac, morcov, sfecla, ou, sare, faina, ceapa, condimente pentru pui, usturoi, piept de pui.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 50 g dovleac dat pe râzătoare
- 50 g morcov dat pe râzătoare
- 50 g sfeclă dată pe răzătoarea mică
- 1 ou
- sare
- 250 g făină
Pentru umplutură:
- 1 ceapă mare
- sare
- condiment pentru pui
- 3 căţei de usturoi
- 2 ouă
- 1 piept de pui fără os
Mod de preparare:
Baţi oul, pui sare, apoi adaugi legumele şi omogenizezi. După omogenizare, adaugi făina şi frămânţi un aluat care nu trebuie să se lipească de mâini.
Dacă este nevoie, adaugi făina. Pentru umplutură dai carnea, ceapa şi usturoiul prin maşina de tocat, adaugi apoi oul, sare şi condimente şi amesteci. Intinzi foaie din aluat, nu foarte groasă, apoi decupezi cu un pahar cercuri, iar cu o linguriţă pui umplutura pe o parte a cercului.
Acoperi cu cealaltă şi lipeşti marginile, apoi apropii cele două colţuri. Pui apa cu sare, piper şi cu foi de dafin la fiert. Pelimenii îi pui în apă când aceasta fierbe şiolaşitimpde 10 minute.
Când sunt gata, îi scoţi pe un platou şi serveşti pelimenii cu smântână.
Pelimeni vitaminizanti
Pofta buna!
Cocktailul Espresso Martini: Amestecul Perfect între Cafea și Vodcă
Cocktailul Espresso Martini: Amestecul Perfect între Cafea și Vodcă din: vodca, lichior de cafea, sirop, espresso. Descoperă Espresso Martini, un cocktail contemporan ce îmbină eleganța cu energizarea cafelei. Acest articol îți va dezvălui nu doar rețeta clasică a băuturii, ci și o incursiune în istoria și evoluția sa. Dacă ești un amator de cocktail-uri sau […]
Incoming search terms:
- nearerszb