Peltea de mere acrisoare
PrinteazaPeltea de mere acrisoare din: mere acrisoare, apa, zahar, baton de vanilie.
Ingrediente:
- 3 kg mere acrișoare
- 5 l apă
- 1,350 kg zahăr
- 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare:
Speli bine merele și le cureți de codițe, apoi le tai în jumătate. Le pui într-o oală de 10 litri și le acoperi cu apa. Le fierbi la foc mic timp de 2 ore.
După ce apa a scăzut la un sfert din volumul inițial, strecori zeama printr-un tifon. Fierbi lichidul obținut împreună cu zahărul și batonul de vanilie la foc iute, timp de aproximativ 30 de minute.
Între timp, speli și sterilizezi în cuptor borcane cu volumul de cel mult 350 ml. După ce ai probat că pelteua se leagă, așezi borcanele pe lame de cuțit și torni încet pelteua fierbinte. Când conținutul borcanelor s-a răcit complet, le legi cu celofan dublu și le depozitezi în cămară.
Peltea de mere acrisoare
Pofta buna!