Peltea de struguri

Printeaza

Peltea de struguriSe iau boabe de stru­guri bine coapte şi dulci şi se zdrobesc. Se obţine un suc concentrat prin stoarcerea în sac sau tifon sau prin presare cu presa manuală. Din 10 kg de struguri se obţin 7 l de must.

Se strecoară şi se dă la fiert într-un cazan, apoi se răstoarnă într-un vas de lemn amestecând mereu.

Se lasă 10-12 ore să se limpezeas­că, apoi se strecoară prin strecurătoarea acoperită cu o bucată de pânză. Sucul limpede şi strecurat se pune în tăvi mari şi se fierbe la foc iute până se leagă.

Pui o pică­tură de peltea pe o farfurie şi, dacă rămâne bob, pelteaua e gata.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • peltea de struguri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.