Penne all arrabbiata
PrinteazaPenne all arrabbiata din: ceapa, usturoi, zarzavat, ardei, ulei, rosii, patrunjel, busuioc, sare, piper, zahar, penne.
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina)
- 1-2 ardei iuti rosii
- 4 linguri ulei de masline
- 500 ml rosii decojite
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura busuioc
- sare
- piper macinat
- 1 varf de cutit zahar
- 500 penne (macaroane scurte)
Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata legumele pentru supa si se taie in cubulete. Ardeii iuti, curatati de seminte si nervuri, se taie fasii subtiri.
Se calesc toate legumele, impreuna cu ardeii iuti in uleiul incins, se adauga rosiile si zaharul si se fierb incet, cu capac, circa o ora, amestecand din timp in timp.
Intre timp, se fierb macaroanele in apa multa cu sare (sa nu se inmoaie prea tare), se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga.
Se taie marunt frunzele de patrunjel si de busuioc si se incorporeaza in sosul de rosii, care se gusta apoi de sare si piper si se serveste imediat cu macaroanele.
Dupa gust, se poate presara peste ele parmezan sau cascaval ras.
Pofta buna!