Penne bolognese cu oregano
PrinteazaPenne bolognese cu oregano din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, unt, ulei, carne de vita, sare, piper, coaja de lamaie, oregano, vin rosu, rosii si paste penne.
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 fire de telina
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei
- 400 g carne de vita tocata
- sare
- piper
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 lingura oregano tocat
- 200 ml vin rosu
- 400 g rosii decojite (conserva)
- 400 g paste tip penne
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, usturoiul şi legumele şi se taie toate mărunt. Se încing uleiul şi untul şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până ce se fărâmiţează.
Se călesc şi legumele în aceeaşi tigaie şi se condimentează cu sare, piper, coajă de lămâie şi jumătate din oregano.
Se toarnă vinul şi se lasă să fiarbă la foc moale. Se adaugă şi roşiile şi se dau în fiert, amestecând. Se reduce focul şi se mai lasă 45 min., până ce se îngroaşă compoziţia.
Se amestecă din când în când. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se potriveşte sosul de sare şi piper.
Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu sosul de roşii şi se ornează cu restul de oregano.
Penne bolognese cu oregano
Pofta buna!
Trebuie sa incerc pennele astea
Cele mai simple