Penne carbonara
PrinteazaPenne carbonara din: penne, pancetta, ulei de masline, galbenusuri, smantana, parmezan, sare si piper.
- 450 g penne
- 10 felii de pancetta sau bacon afumat
- ulei de masline
- 5 galbenusuri
- 100 ml smantana dulce
- 125 g parmezan ras
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Fierbeti al dente pastele in apa sarata clocotita. Intre timp, prajiti la foc mic pancetta in putin ulei, pana devine crocanta. Rupeti feliile de pancetta in bucati mai mici si pastrati deoparte. Intr-un castron, bateti galbenusurile cu smantana si jumatate din parmezan.
Dupa ce s-au fiert pastele, scurgeti si amestecati imediat cu pancetta, adaugand si amestecul cu ou. Asezonati, dupa gust, apoi adaugati parmezan. Serviti imediat.
Penne carbonara
Pofta buna!