Penne cu crema de fenicul

Printeaza

Penne cu crema de fenicul din: penne, fenicul, cartofi, ulei, sare, piper, anason, cuisoare, ienibahar, smantana, branza.

Ingrediente:

  • 200 g penne
  • 2 bulbi de fenicul
  • 200 g cartofi
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • praf de anason, cuişoare şi ienibahar
  • 500 ml fond de legume
  • 4-5 linguri de smântână grasă
  • 100 g brânză tare picantă rasă
  • grăsime pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Bulbul de fenicul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt (cu tot cu verdeaţa).

Cartofii-dulci se spală, se cojesc şi se taie cubulete.

Se încinge uleiul şi se călesc în el legumele timp de circa 10 minute. Apoi se zdrobesc cu furculiţa şi se condimentează din abundenţă.

Se toarnă pe deasupra fondul de legume şi se lasă la fiert (la foc mic) aproximativ 3 minute.

La final, se încorporează smântână.

Se preîncălzeşte cuptorul la 220°C (cuptorul cu ventilaţie la 200°C) şi se unge cu grăsime o formă termorezistentă joasă.

Aceasta se umple cu paste, care se acoperă cu crema de fenicul.

La final, preparatul se presară cu brânza rasă şi se gratinează pe şina de sus a cuptorului circa 6 minute, până când se face o crustă aurie.

 

Penne cu crema de fenicul

Penne_cu_crema_de_fenicul

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.