Penne cu ansoa si legume
PrinteazaPenne cu ansoa si legume din: fasole verde, penne, ulei de masline, usturoi, file de ansoa, rosii cherry, masline negre, ton, lamaie, busuioc.
- 300g de fasole verde
- 350g de penne
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 70g fileuri de anşoa, din conservă, scurse şi tocate
- 400g de roşii cherry, tăiate în două
- 1 mână de măsline negre, fără sâmburi
- 1 conservă de 200g de ton, scurs
- zeama de la 1 lămâie
- 1 mână frunze de busuioc
Mod de preparare:
Taie in doua pastaile de fasole după ce le-ai îndepărtat capetele. Dă în clocot o oală cu apă şi pune în ea 1 linguriţă de sare. Adaugă pastele şi fierbe-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Adaugă şi fasolea cu 5 minute înainte de expirarea timpului de fierbere.
Intre timp, încinge uleiul într-o tigaie, pune în ea usturoiul şi anşoa şi căleşte-le uşor 2 minute, amestecând pentru a dizolva anşoa în ulei. Adaugă roşiile şi găteşte-le câteva minute, până când se înmoaie, dar nu se zdrobesc complet.
Scurge pastele şi pune-le la loc în oală, apoi toarnă peste ele sosul de roşii şi măslinele. Mărunţeşte tonul şi adaugă zeama de lămâie şi busuiocul. Incălzeşte bine totul şi serveşte.
Penne cu ansoa si legume
Pofta buna!