Penne cu dovlecei si ricotta

Printeaza

Penne cu dovlecei si ricotta din: penne, sare, dovlecei, usturoi, ulei, busuioc, ricotta, piper, parmezan.

Ingrediente:Penne cu dovlecei si ricotta

  • 400 g penne
  • sare
  • 1 kg dovlecei mici
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 legătură de busuioc
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 350 g brânză ricotta
  • piper
  • 40 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente într-o cantitate suficientă de apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se spală dovleceii, se curăţă şi se opăresc 2 minute în apă clocotită cu sare, după care se trec sub jet de apă rece şi se taie în felii groase de 1 cm.

Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă şi busuiocul, se usucă şi se taie fâşii.

Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc apoi feliile de dovlecei 1 minut, după care se adaugă usturoiul.

La final, se amestecă pastele, dovleceii, busuiocul, brânza ricotta, sarea şi piperul. Pastele se servesc cu parmezan ras deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.