Penne cu dovlecei si ricotta
PrinteazaPenne cu dovlecei si ricotta din: penne, sare, dovlecei, usturoi, ulei, busuioc, ricotta, piper, parmezan.
- 400 g penne
- sare
- 1 kg dovlecei mici
- 4 căţei de usturoi
- 1 legătură de busuioc
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 350 g brânză ricotta
- piper
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente într-o cantitate suficientă de apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se spală dovleceii, se curăţă şi se opăresc 2 minute în apă clocotită cu sare, după care se trec sub jet de apă rece şi se taie în felii groase de 1 cm.
Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă şi busuiocul, se usucă şi se taie fâşii.
Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc apoi feliile de dovlecei 1 minut, după care se adaugă usturoiul.
La final, se amestecă pastele, dovleceii, busuiocul, brânza ricotta, sarea şi piperul. Pastele se servesc cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!