Penne cu dovlecei

Printeaza

O reteta de penne cu dovlecei din: penne, dovlecei, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Penne_cu_dovlecei

  • 400 g penne
  • 4 dovlecei
  • 3 roşii
  • 200 g mozzarella
  • 4 linguri ulei de măs­line
  • 5 fire de busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi dovleceii şi roşiile. Tăiaţi apoi dovleceii, fără a-i curăţa, în cubuleţe mici, iar roşiile în felii subţiri, îndepărtând seminţele. Spălaţi busu­iocul, zvântaţi-l şi tocaţi-l. Incingeţi uleiul într-o cratiţă şi puneţi dovleceii şi roşiile.

Adăugaţi o lingură de busuioc, săraţi şi pipe­raţi. Lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit 15 min, la foc mic, amestecând din când în când. In acelaşi timp, fierbeţi pennele circa 10 min, în 3 1 de apă clocotită, cu sare. Tăiaţi mozzarella în bucăţele mici.

Scurgeţi pennele rapid şi puneţi-le într-un vas adânc, preîncălzit. Adăugaţi mozzarella, amestecând bine, şi repartizaţi conţinutul din cratiţă peste paste, omogenizând din nou, cu atenţie. Serviţi imediat.

Penne cu dovlecei

Penne_cu_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.