Penne cu dovlecei
PrinteazaO reteta de penne cu dovlecei din: penne, dovlecei, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
- 400 g penne
- 4 dovlecei
- 3 roşii
- 200 g mozzarella
- 4 linguri ulei de măsline
- 5 fire de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii şi roşiile. Tăiaţi apoi dovleceii, fără a-i curăţa, în cubuleţe mici, iar roşiile în felii subţiri, îndepărtând seminţele. Spălaţi busuiocul, zvântaţi-l şi tocaţi-l. Incingeţi uleiul într-o cratiţă şi puneţi dovleceii şi roşiile.
Adăugaţi o lingură de busuioc, săraţi şi piperaţi. Lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit 15 min, la foc mic, amestecând din când în când. In acelaşi timp, fierbeţi pennele circa 10 min, în 3 1 de apă clocotită, cu sare. Tăiaţi mozzarella în bucăţele mici.
Scurgeţi pennele rapid şi puneţi-le într-un vas adânc, preîncălzit. Adăugaţi mozzarella, amestecând bine, şi repartizaţi conţinutul din cratiţă peste paste, omogenizând din nou, cu atenţie. Serviţi imediat.
Penne cu dovlecei
Poftă bună!