Penne cu legume
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de penne cu legume din: rosii, dovlecei, vinete, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, cimbru, paste si busuioc.
- 6 roşii
- 3 dovlecei
- 200 g vinete
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 ml supă de legume
- sare
- piper
- 1 lingură cimbru tocat
- 500 g paste (de ex. penne)
- 2 fire busuioc
Mod de preparare:
Se crestează roşiile, se introduc în apă clocotită, apoi se scot, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie cuburi. Se spală dovleceii şi vinetele şi se taie cuburi. Se toacă usturoiul si se căleşte în ulei.
Se adaugă legumele şi se prăjesc puţin, amestecând. Se stinge cu supă şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 8 min. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru.
Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se amestecă împreună cu legumele.
Se aşază porţiile pe farfurii şi se ornează cu busuioc.
Penne cu legume
Pofta buna!