Penne cu porumb si carnati cabanos
PrinteazaPenne cu porumb si carnati cabanos din: cabanos, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta de tomate, rosii, suc de lamaie, zahar, penne, boia dulce, porumb.
- 250 g cârnaţi cabanos
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură pastă de tomate
- 500 g roşii (cutie)
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă oregano
- boia de ardei dulce
- 200 g boabe de porumb (cutie)
- 400 g penne
Mod de preparare:
Tăiaţi cârnaţii rondele subţiri. Spălaţi şi curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tăiaţi-le cubuleţe, respectiv rondele şi căliţi-le puţin în ulei. Adăugaţi şi feliile de cârnaţi şi prăjiţi-le.
Adăugaţi pasta de roşii şi roşiile curăţate, apoi pasaţi- le cu furculiţa. Condimentaţi totul cu suc de lămâie, zahăr, sare, piper, oregano şi boia de ardei. Fierbeţi sosul cca. 5 minute.
Scurgeţi boabele de porumb şi adăugaţi- le peste sos, în ultimele 3 minute. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnaţi apă rece peste ele, apoi lăsaţi-le într-o strecurătoare să se scurgă bine.
Aşezaţi-le pe un platou şi serviţi-le cu sosul pregătit. Eventual, ornaţi-le cu puţină verdeaţă.
Penne cu porumb si carnaţi cabanos
Poftă bună!