Penne cu porumb si carnati cabanos

Printeaza

 Penne cu porumb si carnati cabanos din: cabanos, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta de tomate, rosii, suc de lamaie, zahar, penne, boia dulce, porumb.

Ingrediente:Penne cu porumb si carnati cabanos

  • 250 g cârnaţi cabanos
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 500 g roşii (cutie)
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă oregano
  • boia de ardei dulce
  • 200 g boabe de porumb (cutie)
  • 400 g penne

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cârnaţii rondele subţiri. Spălaţi şi curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tăiaţi-le cubuleţe, res­pectiv rondele şi căliţi-le puţin în ulei. Adăugaţi şi felii­le de cârnaţi şi prăjiţi-le.

Adăugaţi pasta de roşii şi roşiile curăţate, apoi pasaţi- le cu furculiţa. Condimentaţi totul cu suc de lămâie, za­hăr, sare, piper, oregano şi boia de ardei. Fierbeţi sosul cca. 5 minute.

Scurgeţi boa­bele de porumb şi adăugaţi- le peste sos, în ultimele 3 minute. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnaţi apă rece peste ele, apoi lăsaţi-le într-o strecură­toare să se scurgă bine.

Aşezaţi-le pe un platou şi serviţi-le cu sosul pregătit. Eventual, ornaţi-le cu puţină verdeaţă.

Penne cu porumb si carnaţi cabanos

Penne_cu_porumb_si_carnati_cabanos

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.