Penne cu sos de rosii si spanac

Printeaza

Penne cu sos de rosii si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, oregano, busuioc, fulgi de ardei iute, piper, sare, pasta de tomate, crema de branza, parmezan, penne, spanac.

Ingrediente: Penne cu sos de rosii si spanac

  • 1 lingura de ulei de măsline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie rosii cubulete
  • ½ linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • fulgi de ardei iute
  • piper
  • ½ linguriță sare
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 60 g cremă de brânză
  • ¼ ceasca parmezan ras
  • 400 g penne
  • 300 g spanac proaspat

 

Mod de preparare:

Aduceti o oală mare de apă la fiert la foc mare. Se adauga pastele si se fierb al dente, 7-10 minute. Se scurg într-o strecurătoare.

Între timp, tocati ceapa si usturoiul. Gatiti intr-o tigaie mare cu ulei de masline la foc mediu aproximativ 5 minute. Se adauga rosiile cubulete, oregano, busuioc, fulgi de ardei, sare și piper.

Se amestecă pentru a se combina. Se adaugă pasta de tomate si o ceasca de apa și se amestecă până când pasta de tomate se dizolvă si se incorporeaza.

Dati focul la mic si se adauga crema de branza.

Amestecati sa se incorporeze. Se adauga jumatate din parmezan si se amesteca pana cand se topește. Se adaugă restul de parmezan și se amesteca până se topeste.

Se incorporeaza spanacul proaspăt și se amestecă 3-5 minute. Adaugati pastele și se amestecă bine. Gustati si asezonati cu sare și piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.