Penne cu sos de ton
PrinteazaPenne cu sos de ton
Ingrediente :
- 400 g penne
- sare
- câte 1 ardei roşu şi galben
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 125 ml supă
- 1 conservă de ton în suc propriu (150 g)
- 4 crenguţe busuioc
- 2 linguri capere
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă.
Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l şi căliţi-l în ulei împreună cu ardeiul tăiat fâşii. Turnaţi supa şi fierbeţi cu capac circa 5 minute la foc mic.
Scurgeti tonul, faramitati-l, tocati verdeata si amestecati-o cu pestele si caperele. Adaugati amestecul rezultat peste ardei. Condimentati si serviti cu paste.
Apa va fierbe mai uşor dacă adăugaţi sarea odată cu pastele. Pentru 400 g paste aveţi nevoie de 4-5l de apă. Pentru fiecare litru de apă, turnaţi o linguriţă de sare.
Penne cu sos de ton
Pofta buna!