Castraveti bulgaresti in otet din: castraveti, otet, apa, ceapa, piper, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 3 kg castraveti 1 l otet 4 l apa 1 ceapa piper boabe de mustar 5 linguri sare. Mod de preparare: Se amesteca otetul, apa, si sarea si se adauga o ceapa taiata lamele subtiri, piper si boabe […]
Penne cu roşii la cuptor
PrinteazaPenne cu rosii la cuptor din: penne, rosii, mozzarella, pasta de rosii, ceapa verde, usturoi, busuioc, oregano, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente:
- 500 g penne/rigatoni
- 500 g rosii cherry
- 200 g mozzarella
- 2-3 linguri cu pasta de rosii
- 1 fir de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita cu busuioc uscat
- 1 lingurita cu oregano uscat
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. între timp, prepară sosul într-o tigaie mare.
Căleşte ceapa şi usturoiul tăiate foarte fin, apoi, când s-au înmuiat, adaugă pasta de roşii şi condimentele.
Dacă e nevoie, adaugă o ceaşcă de apă. Dă focul mic şi lasă să clocotească, amestecând des.
Când a fiert pasta de roşii, potriveşte de sare şi piper, adaugă o lingură cu ulei de măsline, pastele fierte.
Stinge focul şi amestecă uşor ca să se acopere pastele cu sos. Pune totul într-un vas de ceramică.
Adaugă roşii cherry tăiate în jumătăţi şi rade deasupra mozzarella sau caşcaval.
Dă la cuptor până ce se topeşte mozzarella. Serveşte pastele calde, cu frunze de busuioc verde deasupra.
Penne cu roşii la cuptor
Pofta buna!
Rulouri de carne cu spanac din: carne de porc fara os si grasime, spanac verde, ceapa, mustar cu hrean, sare, piper, cimbru, ulei. Ingredinte: 1 kg. carne de porc fara os si grasime 1 kg. spanac verde sau un borcan cu spanac conservat o ceapa 2-3 lingurite mustar cu hrean sare piper cimbru ulei […]