Penne cu sos de ceapă
PrinteazaPenne cu sos de ceapă din: penne integrale, ceapa, sunca afumata, ulei, vin alb, boia iute, parmezan, sare, piper, oregano.
- 300 g penne integrale
- 3 cepe mari
- 100 g sunca afumata
- 2 linguri ulei
- 50 ml vin alb
- 1 varf de cutit boia iute
- 50 g parmezan
- sare
- piper
- cateva frunzulite de oregano pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Tai şunca în felii, apoi în fâşii subţiri.
In uleiul încins, căleşti ceapa împreună cu şunca, iar când ceapa a devenit transparentă, stingi cu vinul şi continui fierberea pentru 1-2 minute.
La sfârşit, presari boiaua, sare şi piper după gust şi omogenizezi sosul.
Fierbi pastele „al dente”, în apă uşor sărată, diminuând cu 2 minute timpul de preparare indicat pe ambalaj.
Le scurgi şi le amesteci împreună cu sosul şi 2-3 linguri de apă în care au fiert pastele.
Serveşti porţiile presărate cu parmezan ras şi decorate cu frunzuliţe de oregano.
Penne cu sos de ceapă
Pofta buna!
poate iti place si:
Penne cu sos de rosii si parmezan
Penne cu sos de rosii si parmezan din: paste, rosii, ulei de rosii, ulei de masline, fulgi de chili, sare, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 150 g paste penne 80 g rosii conservate 6 linguri ulei de rosii conservate 60 ml de ulei de masline 2-4 linguri fulgi chili ½ linguriță de sare patrunjel tocat parmezan […]
Penne cu sos de rosii si spanac
Penne cu sos de rosii si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, oregano, busuioc, fulgi de ardei iute, piper, sare, pasta de tomate, crema de branza, parmezan, penne, spanac. Ingrediente: 1 lingura de ulei de măsline 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 cutie rosii cubulete ½ linguriță oregano uscat ½ linguriță busuioc […]
Pofta buna!