Penne cu sos de ciuperci
PrinteazaO reteta gustoasa de penne cu sos de ciuperci, cascaval, unt, smantana, sare, piper, spanac, miez de nuca.
- un pachet de paste penne
- 150 g caşcaval ras
- 50 g unt
- 150 ml smântână
- sare
- piper
- 400 g ciuperci
- 200 g spanac
- 50 g miez de nucă
Mod de preparare:
Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare până se înmoaie, apoi se trec prin cateva jeturi de apă ca să nu se lipească între ele.
Separat, se curăţă ciupercile, se spală în cateva ape şi se taie felii foarte subţiri. Ciupercile tăiate se pun să se călească timp de 5-10 minute în uleiul de măsline, încins în prealabil.
Sos alb se pregăteşte din untul topit peste care se pune smântana şi caşcavalul. Se amestecă uşor şi continuu ca să nu facă cocoloaşe.
Ciupercile călite, miezul de nucă şi spanacul mărunţit se amestecă cu sosul obţinut, apoi se toarnă peste pastele fierte. Se servesc calde.
Penne cu sos de ciuperci
Pofta buna!