Penne cu sos picant de roşii
PrinteazaPenne cu sos picant de roşii
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2-3 ardei iuţi
- 1 ardei gras roşu
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 g roşii bucăţi
- 200 ml supă
- 500 g penne
- sare, piper,zahăr
Preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Tăiaţi ardeii iuţi pe lung, îndepărtaţi-le seminţele, spălaţi-i şi tăiaţi-i inele fine. Pregătiţi ardeiul gras şi tocaţi-l mărunt. Spălaţi pătrunjelul şi tocaţi-l mărunt.
Incingeţi uleiul într-o cratita mare. Căliţi ceapa, usturoiul şi ardeii iuţi, amestecând continuu. Adăugaţi ardeiul gras şi căliţi-l. Adăugaţi supa şi roşiile şi fierbeţi totul 10-15 minute. Intre timp, fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Condimentaţi sosul de roşii cu sare, piper şi zahăr. Scurgeţi pastele, serviţi-le cu sosul de roşii şi ornaţi-le cu puţină verdeaţă.
Pofta buna!
Imi plac toate felurile de paste. Sigur o sa incerc reteta asta de paste cu sos de rosii. O sa adaug si putin busuioc.