Penne cu sos de rosii
PrinteazaPenne cu sos de rosii din: penne, ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de ansoa, pulpa de rosii, parmezan, busuioc.
- 1 pachet de penne sau alte paste scurte
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 4-5 fileuri de ansoa
- 400 g pulpa de rosii
- 50 g parmezan
- cateva fire de busuioc proaspat
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă sărată. Intre timp, într-o tigaie încăpătoare, cu pereţii înalţi, căleşte în ulei de măsline ceapa şi usturoiul până se înmoaie, apoi adaugă fileurile de anşoa şi pulpa de roşii.
Asezonează. Lasă să fiarbă 8-10 minute la foc mediu, până începe să scadă şi să se îngroaşe.
Scurge pastele (păstrează puţină apă) şi răstoarnă-leîn tigaie, peste sos. Amestecă pentru ca sosul să ajungă pe toate pastele, la de pe foc.
Pentru a servi, pune pastele în 4 farfurii, decorează cu frunze de busuioc proaspăt şi rade deasupra parmezan şi presară piper proaspăt măcinat.
Penne cu sos de rosii
Pofta buna!