Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci
PrinteazaPenne cu spanac, brânză şi topping de nuci din: penne, praz, unt, faina, mustar, nucsoara, lapte, cheddar, paine, nuci si spanac.
- 500 g de penne
- 2 fire de praz mari, feliate
- 85 g unt
- 85 g faina
- 2 lingurite de mustar
- 1 varf cutit de nucsoara
- 1 l de lapte, plus extra pentru sos
- 350 g de cheddar, ras
- 4 felii de paine, taiate cubulete
- 85 g de nuci
- 400 g spanac, decongelat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C/gaz 5. Fierbe pastele împreună cu prazul timp de 10 minute, apoi scurge-le. Intre timp, pune untul, făina, muştarul, nucşoara şi laptele într-o cratiţă mare.
Asezonează şi pune cratiţa pe foc mic, amestecând încontinuu, până când sosul începe să clocotească şi să se îngroaşe.
Apoi mai ţine pe foc 2 minute, fără să te opreşti din amestecat.
Pune cratiţa deoparte şi încorporează două treimi din cantitatea de brânză. Combină nucile şi pâinea cu brânza rămasă.
Toarnă un ibric cu apă fierbinte peste spanac, apoi scurge-l bine. Adaugă-I în sos şi amestecă totul cu pastele şi prazul.
Asezonează după gust şi adaugă puţin lapte, dacă sosul este prea gros. împarte totul în două vase termorezistente şi presară amestecul de pâine.
Dă la cuptor un vas timp de 40 de minute, iar pe celălalt îl poţi congela pentru mai târziu.
Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci
Pofta buna!
O sa fac si eu pastele astea cu branza si spanac