Penne cu spanac
PrinteazaO reteta de penne cu spanac din: penne, spanac, smantana, mozzarella, branza albastra, usturoi, sare, piper rosu si unt. Se potriveste cu un vin alb demisec.
- 500 g penne
- 500 g spanac
- 100 ml smantana de gatit
- 200 g mozzarella
- 50 g branza albastra
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper boabe rosu
- 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
Pune unt în tigaie şi lasă-l să se încingă. Adaugă frunzele de spanac şi lasă-le să se puţin.
Adaugă un praf de sare, usturoiul tăiat în felii şi un pic de piper roşu măcinat. Amestecă încontinuu ca să se înmoaie, dar nu foarte mult (maximum 2-3 minute).
Separat, pune o altă lingură cu unt la încins, adaugă brânza albastră, mozzarella rasă şi smântână de gătit până ce obţii un sos alb.
Pune pennele la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet.
Când sosul e gata, amestecă-l cu spanacul fript şi boabe de piper roşu.
Pune paste în farfurii, iar deasupra, sos alb cu spanac. Decorează cu boabe de piper şi frunze de spanac ori busuioc verde.
Penne cu spanac
Pofta buna!