Penne cu ton
PrinteazaO reteta de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi, ulei de masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel, sare si piper.
- 400 g penne
- 300 g ton in ulei (conserva)
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura pasta de ansoa
- 2 linguri capere
- 400 g rosii in bulion
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi pastele la fiert în 3 litri de apă ce fierbe în clocot, împreună cu 1 linguriţă rasă de sare şi fierbeţi-le la foc potrivit, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Intre timp, încingeţi într-o tigaie uleiul de măsline, rumeniţi uşor căţelul de usturoi şi apoi daţi-l deoparte.
Puneţi în tigaie tonul scurs de ulei, pasta de anşoa, roşiile tocate şi sucul acestora. Adăugaţi apoi caperele, oregano, sare şi piper, după gust.
Lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic 5-6 minute.
Scurgeţi pastele fierte de apă şi puneţi-le în tigaia cu sos. Adăugati 3-4 linguri din zeama în care au fiert pennele, amestecaţi bine şi mai lăsaţi 1 -2 minute la foc mic.
Serviţi pennele cu sosul de ton, fierbinţi, presărate cu pătrunjel tocat mărunt.
Penne cu ton
Pofta buna!