Pennette cu creveţi, bob şi fenicul
PrinteazaO reteta de pennette cu creveti, bob si fenicul din: pennette, creveti, bob, usturoi, ceapa verde, ardei iute, fenicul, patrunjel, vin alb si ulei de masline extravirgin.
- 350 g pennette
pentru asezonare:
- 1 kg creveţi mici
- 500 g bob
- 1 căţel de usturoi
- 30 g ceapă verde
- 1 ardei iute
- 3 rămurele de fenicul
- 1 lingură de pătrunjel
- 1/2 pahar vin alb
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Curăţă bobul de pieliţe şi pune-l într-un castron. Curăţă ceapa verde şi taie-o rondele subţiri, apoi pune-o într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Prăjeşte-o pe foc mediu până când devine lucioasă.
Adaugă bobul, pune sare, după gust, şi înăbuşă-l 3-4 minute la foc mediu. Presară pătrunjelul tocat şi ia de pe foc. Curăţă bine creveţii, eliminând tot interiorul. Incinge 2 linguri de ulei într-o tigaie, pune usturoiul zdrobit şi ardeiul iute tăiat fin.
Pune creveţii în tigaie, adaugă un praf de sare şi lasă-i 2 minute pe foc mare. Toarnă vinul, lasă-1 să fiarbă până se evaporă şi acoperă cu un capac, apoi dă focul mic şi mai lasă câteva minute. Răstoarnă creveţii în tigaia cu bob şi amestecă. Fierbe pastele într-o oală cu apă şi un praf de sare, în care ai pus 2 rămurele de fenicul.
Intre timp, decortichează cozile de creveţi, lăsând câteva întregi, pentru decor. Scurge pastele şi pune-le în tigaia în care ai fiert creveţii. Incălzeşte-i pe foc viu şi presară-i cu fenicul tocat şi cu 1 lingură de pătrunjel tăiat fin. înainte de a le servi, decorează pastele cu cozi de creveţi.
Pennette cu creveţi, bob şi fenicul
Poftă bună!