Pepene cu cremă de ciocolată
PrinteazaPepene cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara si cuisoare.
Inrgediente:
- doi pepeni galbeni mai mici
- 200 g zmeura
- 500 g castane fierte
- un borcan cu piure de castane
- 100 ml lichior de cafea
- 50 g ciocolata neagra
- 300 ml frisca
- o lingura cu menta tocata
- scortisoara
- cuisoare
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se pune frişca şi se mixează până nu mai cade de pe braţele mixerului.
Se adaugă piureul de castane, lichiorul de cafea, menta tocată şi ciocolata neagră dată pe răzătoarea cu ochiuri mari sau tocată mărunt. presară jumătate din cantitatea de castane tocate mărunt şi se mixează până se omogenizează amestecul.
Pepenii se spală, se şterg cu un şervet, se taie înjumătăţi şi se curăţă de seminţe.
aşază cu gura în jos pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se scurgă zece minute.
Se umplu pe jumătate cu cremă, se presară zmeura spălată şi scursă de apă şi jumătate din castanele rămase tocate mărunt.
toarna restul de crema, se decoreaza cu fructele ramase si se introduc la rece pentru 30 de minute.
Pepeni pot fi presarati cu pudra de scortisoara si cuisoare macinate.
Pepene cu cremă de ciocolată
Pofta buna!