Pepene cu telemea si ruccola
PrinteazaPepene cu telemea si ruccola din: cimbru, suc de lamaie, otet de mere, ulei de masline, pepene verde, salata verde, ruccola, telemea de vaca, masline, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui.
- 3 fire cimbru
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura otet de mere
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 pepene verde de la frigider
- 1 capatana salata verde
- 1 legatura ruccola
- 150 g telemea de vaca
- 10 masline negre
- 1 lingurita seminte de dovleac
- 1 lingurita de seminte de floarea soarelui prajite
Mod de preparare:
Se amestecă sucul de lămâie cu oţet; se înglobează uleiul cu telul şi se adaugă frunzuliţele de la 2 fire de cimbru. Se dă dressingul la rece.
Se scot bile din pulpă de pepene. Se taie cuburi telemeaua de vacă. Frunzele de salată se aşază în jumătăţile de pepene. Se stropesc cu dressing.
Se aşază deasupra bile din pulpă de pepene, telemea, măsline, seminţe de dovleac şi de floarea-soarelui. Se ornează cu restul de cimbru. Se serveşte imediat.
Pepene cu telemea si ruccola
Pofta buna!