Pepene galben cu jambon afumat, rosii si masline
PrinteazaPepene galben cu jambon afumat, rosii si masline
Ingrediente:
- 1 pepene galben
- 12 felii subţiri jambon de Parma
- 12 măsline verzi, fără sâmburi
- 12 rosii-cireaşă
Mod de preparare:
Taie pepenele felii mari şi îndepărtează sâmburii; apoi taie feliile cuburi, de mărimea unei înghiţituri.
Taie feliile de jambon în două şi rulează-le în jurul bucăţilor de pepene. Taie în două roşiile-cireaşă, cu codite cu tot, şi măslinele verzi, fără sâmburi.
Infige câte un cub de pepene şi o jumătate de roşie pe câteva scobitori, iar pe altele, câte un cub de pepene şi câte două jumătăţi de măsline. Aşază-le pe un platou şi serveste-le.
Jambonul de Parma crud şi afumat are un gust excelent dacă îl combini cu dulceaţa şi aroma pepenelui galben şi cu gustul dulce-acrişor al roşiilor-cireaşă.
Pepene galben cu jambon afumat rosii si masline
Pofta buna!
O reteta foarte interesanta de pepene galben. Merita s-o incerc si eu.