Pepene galben cu nuci si ghimbir
PrinteazaPepene galben cu nuci si ghimbir din: pepene galben, nuci de Brazilia sau macadamia, ghimbir, unt de cacao topit, miere, lămâie
Ingrediente:
- 1 pepene galben de dimensiune medie
- 100-150 g nuci macadamia
- 1 bucată de ghimbir proaspăt de cca 2-3 cm
- 3 linguri unt de cacao topit la bain-marie (pentru proprietatea de întărire a compoziţiei la rece)
- miere, după gust
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se spală bine pepenele galben, se taie în jumătate, se curăţă de seminţe şi apoi se scoate conţinutul cu lingura
Ghimbirul se dă pe râzătoare pentru a obţine o pastă omogenă, fără fibrele lemnoase specifice.
Se amestecă în blender miezul de pepene, nucile de Brazilia, pasta de ghimbir, untul de cacao topit şi puţină miere, după gust (în cazul în care pepenele nu este foarte dulce). Se adaugă zeamă de lămâie.
Se dă la frigider cca 2 ore şi apoi se serveşte în jumătăţile de pepene păstrate de la început.
Se poate decora cu frunzuliţe de mentă proaspătă, pentru un plus de savoare şi răcoare.
Pepene galben cu nuci si ghimbir
Pofta buna!