Descoperiți gustul autentic al tradiției românești cu rețeta noastră de jumări crocante și aromate! Această delicatesă, profund înrădăcinată în istoria culinară românească, reprezintă o veritabilă artă a transformării simplului în extraordinar. Prin această rețetă, redescoperim savoarea și textura inconfundabilă a jumărilor, un preparat rustic și delicios. Ingrediente: […]
Pepene galben în otet condimentat
PrinteazaPepene galben în otet condimentat din: pepeni galbeni, otet, apa, zahar, miere, sare, cuisoare, boabe de ienibahar.
Ingrediente:
- 3 pepeni galbeni mici
- 200 ml otet
- 200 ml apa
- 3/4 pahar zahar
- 2 linguri miere
- 1/2 lingurita sare
- 5-6 cuisoare
- caeva boabe de ienibahar
Mod de preparare:
Tai pepenii în felii, îi cureţi de seminţe şi de coajă şi îi tai în cuburi pe care le pui în borcane de 800 ml, în prealabil spălate şi sterilizate.
Scuturi bine borcanele, astfel încât cuburile să se aranjeze.
Fierbi la foc mic, pentru câteva clocote, oţetul, apa, cuişoarele, ienibaharul, sarea, zahărul şi mierea.
Torni uşor marinata peste fructe şi închizi ‘ ermetic borcanele, folosind capace cu filet.
Fierbi borcanele la bain- marie, timp de 20 de minu-te. Le scoţi din apă după ce s-au răcit complet.
Iarna, consumi pepenele murat alături de o friptură sau o tocăniţă.
Pepene galben în otet condimentat
Pofta buna!
Vanilia: Istorie, Cultivare, Beneficii și Rețete Delicioase
Vanilia, cu aroma sa bogată și dulce, este una dintre cele mai iubite și folosite condimente din lume. Această mireasmă exotică adaugă profunzime deserturilor și băuturilor și a devenit un ingredient esențial în bucătăria internațională. În acest articol, vom explora istoria vaniliei, modul în care este cultivată și […]