Pepene in aspic
PrinteazaPepene in aspic din: pepene, struguri, piersici, cirese, gelatina.
- 1 pepene galben
- o mână de boabe de struguri fără sâmburi
- câteva boabe de struguri negri
- 2-3 piersici
- 2 felii de pepene roşu
- câteva cireşe confiate
- 100 ml sirop concentrat de afine
- 1 plic de gelatină (10 g)
Mod de preparare:
Pepenele se taie în jumătăţi. O jumătate se curăţă de miez cu o lingură, lăsându-se cam 1 cm de miez pe coajă, din cealaltă jumătate se taie câteva feliuţe în cubuleţe, ca şi miezul de pepene roşu şi piersicile.
Se hidratează gelatina în 100 ml apă rece, apoi se topeşte la bain-marie şi se toarnă în siropul de coacăze. Se amestecă fructele şi apoi se umple jumătatea de pepene galben, se presează uşor şi se toarnă siropul cu gelatină.
Se dă la rece cel puţin 2-3 ore, apoi se taie felii şi se servesc ca desert.
Pofta buna!