Pepene murat de vara

Printeaza

Pepene murat de vara – Această rețetă transformă pepenele obișnuit într-o delicatesă picantă și crocantă, perfectă pentru a adăuga un twist interesant la orice masă de vară sau ca garnitură la grătar.

Ingrediente:

  • 1 pepene galben mic sau jumătate dintr-un pepene verde mare, curățat de coajă și semințe și tăiat în cuburi sau felii
  • 500 ml apă
  • 250 ml oțet de mere sau alb
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță semințe de muștar
  • 1 linguriță semințe de coriandru
  • 1 linguriță boabe de piper negru
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2-3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1-2 ardei iute, tăiați felii (opțional)

Echipament necesar:

  • Borcane sterilizate
  • Un vas mare pentru fiert
  • Lingură pentru amestec

Mod de Preparare:

Prepararea Saramurii:

Într-un vas mare, adaugă apa, oțetul, zahărul și sarea.

Pune vasul la foc mediu și amestecă până când zahărul și sarea se dizolvă complet.

Adaugă semințele de muștar, semințele de coriandru, boabele de piper, frunzele de dafin, usturoiul și ardeii iuți.

Lasă amestecul să ajungă la punctul de fierbere, apoi dă focul la mic și lasă să fiarbă timp de 5 minute.

Murarea Pepenelui:

Așează bucățile de pepene în borcanele sterilizate.

Toarnă saramura fierbinte peste pepene, asigurându-te că este complet acoperit. Închide borcanele ermetic.

Procesul de Conservare:

Lasă borcanele să se răcească la temperatura camerei.

După răcire, depozitează borcanele în frigider.

Lasă pepenele murat să se infuzeze pentru cel puțin o săptămână înainte de consum, pentru cele mai bune rezultate.

Servirea:

Pepenele murat poate fi servit ca aperitiv sau ca parte dintr-un platou de mezeluri și brânzeturi. Este de asemenea excelent alături de carne de porc sau pui la grătar.

Reteta Pepene murat de vara

Sfaturi:

  • Asigură-te că toate ustensilele și borcanele sunt sterilizate pentru a preveni contaminarea și pentru a extinde durata de păstrare a murăturilor.
  • Pentru o variantă mai picantă, adaugă mai mulți ardei iuți sau câteva felii de ghimbir proaspăt.

Valori Nutriționale (per 100 g):

  • Calorii: aproximativ 30 kcal
  • Carbohidrați: 7 g
  • Proteine: 0.5 g
  • Grăsimi: 0 g

 

Acesta este un mod excelent de a păstra și de a savura aroma pepenelui, chiar și în afara sezonului său.

 

Varianta

aşază într-un borcan feliile de pepene, cu beţe de mărar printre ele. Se face o saramură din 11 de apă, 1 lingură sare, 2 linguri oţet.

După ce s-a răcit, se toarnă în borcan, să acopere pepenele.  pune deasupra o farfurie şi se lasă borcanul în cămară sau pe balcon la soare, 4-5 zile.

Apoi se ţine în frigider şi se serveşte la nevoie.

 

 

 

 

Reteta zilei: Pepene galben murat

O reteta delicioasa de pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben, scortisoara, cuisoare, piper si zahar. Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr   Mod de preparare: Amesteci oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele […]

Pepene murat

Pepene murat din: pepeni, usturoi, sare, telina, marar. Ingrediente: pepenasi usturoi telina marar apa sare   Mod de preparare: Se recomandă să se folosească numai pepeni din soiuri târzii. Se aleg pepeni mici, proaspeţi, întregi, cu miezul înroşit. Se spală şi se lasă să se scurgă bine de apă. Deoarece coaja pepenelui este foarte groasă, este […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.