Pepene umplut cu inghetata
PrinteazaPepene umplut cu inghetata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon.
- 1 pepene
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 50 g nuci
- caise
- nectarine
- fructe de padure
- coacaze
Mod de preparare:
Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură miezul, lăsând pe margine un strat de 1 cm. Tăiaţi cu un cuţit ascuţit coaja cât mai decorativ.
Frecaţi intr-un castron gălbenuşurile cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă şi zahărul se dizolvă. Fierbeţi timp de 5 minute această compoziţie la bain-marie, apoi lăsaţi-o la răcit.
Amestecaţi crema obţinută cu nucile zdrobite mai mare.
Taiati fructele alese in cubulete, lasati-le intregi pe cele mici. Adăugaţi fructele în crema de ouă rece şi miezul de pepene mărunţit cu un blender. Cu acest amestec umpleţi jumătăţile de pepene şi puneti-le la congelator pentru mai multe ore.
Scoteti pepenele din frigider si inainte de servire ornati-l cu fructe proaspete si menta.
Pofta buna!