Pepene umplut cu inghetata

Printeaza

Pepene umplut cu inghetata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon.

 

Ingrediente:Pepene umplut cu inghetata

  • 1 pepene
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g nuci
  • caise
  • nectarine
  • fructe de padure
  • coacaze

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură miezul, lăsând pe margine un strat de 1 cm. Tăiaţi cu un cuţit ascuţit coaja cât mai decorativ.

Frecaţi intr-un castron gălbenuşurile cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă şi zahărul se dizolvă. Fierbeţi timp de 5 minute această compoziţie la bain-marie, apoi lăsaţi-o la răcit.

Amestecaţi crema obţinută cu nucile zdrobite mai mare.

Taiati fructele alese in cubulete, lasati-le intregi pe cele mici. Adăugaţi fructele în crema de ouă rece şi miezul de pepene mărunţit cu un blender. Cu acest amestec umpleţi jumătăţile de pepene şi puneti-le la congelator pentru mai multe ore.

Scoteti pepenele din frigider si inainte de servire ornati-l cu fructe proaspete si menta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.