Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate
PrinteazaO reteta de Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate din: pepene verde, ulei de masline, zahar pudra, iaurt, unt, miere si nuci.
- 1 pepene verde mic sau jumatate de pepne verde mediu
- putin ulei de masline
- zahar pudra, pentru a presara pe deasupra
- 400-500 g de iaurt grecesc
nuci caramelizate:
- 15 g unt
- 65 g miere
- 100 g nuci
Mod de preparare:
Pentru a pregăti nucile caramelizate, tapetaţi o tavă cu hârtie pergament. Puneţi untul şi mierea într-o tigaie mică, cu fund gros, şi lăsaţi-o la foc moderat 2-3 minute, până când se topeşte untul, apoi adăugaţi nucile şi amestecaţi.
Mai lăsaţi tigaia pe foc 1-2 minute, până când amestecul începe să clocotească şi să se rumenească bine. Turnaţi totul încet în tava de copt şi lăsaţi deoparte 1-2 ore. (Nu vă aşteptaţi ca nucile caramelizate să se sfărâme ca alunele, pentru că au un înveliş moale.) Rupeţi-le bucăţi mici şi depozitaţi-le într-un recipient etanş până când veţi avea nevoie de ele.
Când aproape aţi terminat, tăiaţi pepenele în triunghiuri sau pătrate groase de 3-4 cm. încingeţi puţin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă, la foc mare. Pudraţi feliile pe toate părţile cu zahăr pudră, apoi prăjiţi-le 1-1 1/2 minute pe fiecare parte. Scoateţi-le pe un platou cald şi repetaţi procesul cu restul de bucăţi de pepene.
Puneţi câte o felie de pepene prăjit pe fiecare platou, adăugaţi un bulgăre mare de iaurt şi presăraţi deasupra nucile caramelizate. Serviţi imediat.
Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate
Pofta buna!