Pepeni umpluti
PrinteazaPepeni umpluti din: pepeni galbeni, capsuni, cirese, piersica, kiwi, portocale, zahar.
- 2 pepeni galbeni
- câte 200 g căpşuni şi cireşe
- piersică
- 1-2 kiwi
- 200 g ananas
- 5 linguri de suc de portocale
- 125 g zahăr
Mod de preparare:
Pepenii galbeni se taie pe jumătate şi se curăţă de sâmburi. Se scobeşte pulpa până la 1 cm de coajă şi se taie cubuleţe.
Jumătăţile de pepene se pun la rece. Se spală căpşunile şi cireşele, se curăţă de codiţe (cireşele şi de sâmburi) şi se taie în două. Celelalte fructe se cojesc şi se taie cubuleţe.
Se amestecă sucul de portocale cu zahărul, se adaugă bucăţelele de fructe şi se amestecă bine. Compoziţia se lasă 30 de minute la rece, apoi se distribuie în jumătăţile de pepene galben.
Pofta buna!