Peperonata cu creveti la grill
PrinteazaPeperonata cu creveti la grill din: creveti, ardei, ceapa, usturoi, rosii, ardei iute, zahar, otet, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 1 bol cu creveţi
- 2 ardei roşii
- 1 ardei galben
- 1 ceapă mare (sau 2 mici)
- 3-4 căţei de usturoi
- 4 roşii
- 1 ardei iute (facultativ)
- 1 linguriţă zahăr
- 1-2 linguriţe oţet
- ulei de măsline (6 linguri)
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Tai julien ardeii şi ceapa şi ie pui într-o tigaie în care ete ulei. Adaugi pe parcurs sare, zahăr, oţet, usturoi (tăiat rondele), piper, roşiile date pe râzătoare şi 1 ardei iute.
Acoperi vasul şi laşi la gătit. Spre final, când legumele s-au înmuiat şi s-a legat un sos cremos, adaugi pătrunjelul tocat. Creveţii îi pregăteşti la grill şi îi serveşti lângă tocana de legume.
Pofta buna!