Peperonata cu legume si usturoi
PrinteazaPeperonata cu legume si usturoi din: vinete, ardei gras, dovlecei, rosii, ceapa verde, usturoi, cimbru, dafin, lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.
- 2 vinete
- 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde)
- 3 dovlecei mici
- 4 rosii
- 3 cepe verzi
- 1 capatana de usturoi
- 1 ramurica de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1 lamaie
- cateva fire de patrunjel
- 200 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari.
In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta.In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i.
Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic.
Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame.
Gustati de sare si piper, lasati- le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti.
Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Pofta buna!