Peperonata cu piept de gaina
PrinteazaPeperonata cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 600 g piept de gaina
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei rgasi galbeni
- 2 ardei grasi verzi
- 300 g ceapa rosie
- 400 g rosii in bulion
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita seminte de coriandru maruntite
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de pielite, spălaţi-l, scurgeti-l de apă şi ştergeţi-l.
Tăiaţi-l în fâşii de circa 5mm grosime şi presăraţi-le cu sare, piper şi coriandru măcinat.
Puneţi feliuţele de carne astfel pregătite într-o tigaie mare, în ulei încins şi căliţi-le înăbuşit 10 minute, împreună cu căţeii de usturoi întregi.
Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată în fâşii de circa 5mm grosime.
Căliţi-o împreună cu carnea 10 minute, apoi adăugaţi ardeiul curăţat de cotoare şi seminţe, spălat şi tăiat în fâşii tot de circa 5mm grosime.
Căliţi 5-6 minute până ce se înmoaie ardeiul, după care puneţi roşiile în bulion, pasate şi potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 de minute iar la final puneţi pătrunjelul tocat mai mare.
Serviţi preparatul cald.
Peperonata cu piept de gaina
Pofta buna!
Incoming search terms:
- peperonata cu pui
- piept de gaina restaurante de lux
Pe asta o s-o incerc si eu