Pere in aluat crocant
PrinteazaO reteta de pere in aluat crocant din: aluat de foi, pere, suc de pere, sirop de artar, suc de lamaie, ou, faina si zaha pudra.
- 400 g aluat de foi
- 4 pere
- 200 ml suc de pere
- 100 ml sirop de arţar
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 ou
- 2 linguri apă
- făină pentru planşetă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se decojesc perele şi se scot cotoarele, cu instrumen¬tul special, prin partea de jos, astfel încât să rămână codiţele. Se stropesc perele cu suc de lămâie şi se dau la frigider.
Se întinde o foaie de aluat groasă de 2-3 mm; se taie în 4. In mijlocul fiecărei bucăţi de aluat se aşază câte o pară şi se împachetează în aluat, lăsând liberă codiţa. Se ung apoi perele cu ou bătut cu apă.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază perele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc cea 20 min. Eventual se acoperă cu folie de aluminiu, ca să nu se rumenească prea mult sau să se ardă.
Intr-o crăticioară, se încăl¬zeşte siropul de arţar şi se amestecă împreună cu sucul de pere. Se aşază pe farfurii perele, se pudrează cu zahăr şi se stropesc cu sos.
Pere in aluat crocant
Pofta buna!