Pere în aluat
PrinteazaO reteta de pere in aluat din: pere, suc de lamaie, martipan, aluat, zahar pudra, faina, galbenusuri si ciocolata amaruie.
- 6 pere tari de tot cu codita
- 3 linguri suc de lamaie
- 80 g masa de martipan
- 450 g aluat de foi
- 3 linguri zahar pudra
- faina
- 2 linguri zahar
- 2 galbenusuri
- 100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se golesc perele de cotoare, ope¬rând cu instrumentul special, din partea de jos, astfel încât codiţa să rămână ataşată pe pară. Se decojesc perele şi se ung cu suc de lămâie.
Se împarte marţipanul în 6 porţii şi fiecare se frămân¬tă puţin; se umplu perele cu marţipan. Se aşază într-o formă de sufleu şi se dă la frigider 30 min.
Pe planşeta tapetată cu făină se în¬tinde o foaie de aluat groasă de cca 5 mm şi se taie în 6 pătrate. Resturile de aluat se pun deoparte, suprapuse – se vor folosi pentru decor. Pătratele de aluat se pudrează cu zahăr; se aşază deasupra perele şi se pudrează din nou cu zahăr.
Marginile de aluat se ung cu puţină apă; perele se înfăşoară în aluat şi se presează marginile. Din resturile de aluat puse deoparte se mai întinde o foaie şi se decupează din ea ze mici, cu o formă specială.
Se ung cu puţină apă şi se lipesc pe se presează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc cca 30 de minute. Se încinge cuptorul la 180C. Gălbenuşurile se bat cu 3 linguri de apa si se ung perele in aluat de jur-imprejur si se coc la cuptor circa 40 de minute. Eventual se acopera cu hartie de copt.
Se topeste ciocolata la bain marie. Se scot perele din cuptor, se asaza pe farfurii si se toarna deasupra ciocolata.
Pere în aluat
Pofta buna!