Pere cu branza Roquefort

Printeaza

Pere cu branza Roquefort din: pere, branza de vaci, stafide galbene, portocale, zahar tos, miez de nuca, boia dulce, banza roquefort, nucsoara, lamaie, sare, piper, smantana si rozmarin.

Ingrediente:

  • 4 pere mari
  • 100 g branza de vaci
  • 30 g staide galbene
  • doua portocale
  • 180 g zahar tos
  • 100 g miez de nuca
  • boia dulce
  • 250 g branza Roquefort
  • 3 g nucsoara
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • 200 g smantana
  • o crenguta de rozmarin

 

Mod de preparare:

Portocalele se spală, se taie felii subţiri, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se presară cu zahărul tos amestecat cu nucşoara.

Se introduc în cuptorul încins, se coc la foc mediu până încep să se usuce şi se scot pe un grătar de bucătărie.

Perele se spală, se curăţă de coajă, li se îndepărtează mijlocul şi se stropesc cu suc de lămâie.

In golul rămas se introduce o cremă din brânză de vaci, o linguriţă cu boia dulce, stafidele hidratate zece minute în apă clocotită, sare şi piper.

Se înfăşoară fiecare în folie de aluminiu şi se introduc în cuptorul încins 15-20 de minute. Se scot pe un platou, se desface folia, se lasă să se răcească puţin şi se pun pe farfurii.

Alături se aşază feliile de portocală, brânza Roquefort tăiată bucăţi şi miezul de nucă întreg sau tocat mărunt şi presărat peste pere.

Se serveste totul ca atare sau cu un sos din smantana si rozmarin tocat marunt.

 

Pere cu branza Roquefort

Pere_cu_branza_Roquefort

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.