Pere caramel
PrinteazaPere caramel
- 200 g ciocolată
- 4 pere
- 40 g fulgi de porumb
- 50 g zahăr
- 20 g unt
- zeama de la o lămâie
- 1 baton vanilie
Mod de preparare:
Topeşti 100 g de ciocolată menaj la foc mic, adaugi apoi fulgii de porumb fără să-i sfărâmi. Formezi grămăjoare din această compoziţie şi le pui în congelator timp de o oră.
Separat decojeşti şi tai felii trei dintre pere. Cea dea patra pară, cea mai coaptă, o amesteci împreună cu ciocolata până obţii un sos pe care-l fierbi câteva minute la foc mic.
Intr-o tigaie prăjeşti feliile de pară până când capătă o culoare aurie, apoi le pudrezi cu zahăr şi le mai ţii pe foc până se caramelizează zahărul.
Tomi apoi romul şi astfel flambezi. Pui pe o farfuie feliile de pere caramel, fulgii crocanţi şi sosul de ciocolată.
Poftă bună!