Pere coapte cu sos de piersici
PrinteazaPere coapte cu sos de piersici
- 1/2 ceaşcă de apă
- 1/2 ceaşcă de suc de pere
- scorţişoară după gust
- vanilie
- 3 pere
Pentru sos:
- miezul de la o piersică
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 1 lingură miere
Mod de preparare:
Pui într-o cratiţă apa, sucul de pere, scorţişoara şi vanilia şi le laşi să fiarbă timp de 10 minute. Cureţi perele de coajă şi le pui împreună cu sosul preparat în cuptor la foc potrivit.
Din când în când torni sosul din cratiţă peste pere cu ajutorul unei linguri. Laşi la cuptor până ce perele s-au înmuiat.
Cât sunt calde eu rad o ciocolată şi o presar peste pere. Le laşi să se răcească, introducându-le la frigider pentru două ore.
Pere coapte cu sos de piersici
Pofta buna!