Pere coapte invelite in sunca
PrinteazaPere coapte invelite in sunca din: branza cu mucegai, pesmet, sare, piper, pere, sunca, salata, nuci, ulei de nuca.
- 45 g brânză cu mucegai
- 2 linguri rase cu pesmet alb
- sare şi piper negru măcinat
- 2 pere medii
- 4 felii de şuncă de Parma
- 120 g frunze de salată
- 30 g nuci prăjite, tăiate în jumătate
- 2 linguri cu ulei de nucă
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.
Amestecă brânza cu pesmetul şi un praf de piper. Cu linguriţa scobeşte interiorul perelor, ca să înlături cotorul, pornind de la bază. Umple-le cu amestecul de brânză. înfăşoară 3/4 din pere cu fâşii de şuncă, având grijă să sigilezi bine baza, ca să nu iasă umplutura.
Coace perele 25-30 de minute, până când se înmoaie iar şunca devine crocantă. Pune perele coapte pe un platou acoperit cu frunze de salată, asezonează după gust, presară nuca şi stropeşte cu ulei.
Serveşte-le imediat.
Pofta buna!