Pere coapte cu sos
PrinteazaPere coapte cu sos din: pere, piersici, apa, suc de pere, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, miere, zahar vanilat, scortisoara.
- 6 pere
- 2 piersici
- 1 şi 1/2 ceşti apă
- 1 şi 1/2 ceşti suc de pere din compot sau nectar
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 2 linguri miere
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara şi vanilia şi fierbi totul 20 de minute. Cureţi piersicile de coajă şi sâmburi, le zdrobeşti, le adaugi în siropul care fierbe şi dai cratiţa deoparte. Cureţi perele de coajă fără să le rupi codiţa, le pui în siropul pregătit şi le dai la cuptor.
Din când în când le stropeşti cu sosul din cratiţă ca să nu se usuce. După ce s-au copt şi s-au răcit, le dai la frigider pentru 2 ore. Când aduci la masă răzui puţină ciocolată peste ele sau le stropeşti cu ciocolată topită.
Pere coapte cu sos
Pofta buna!